Fysik

SRP forsøg - svingninger

10. december 2017 af Mester1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg lavede i forgårs forsøg til min SRP hvor jeg har om svingninger. Jeg skulle her først finde en teoretisk resonansfrekvens for en svingning, som jeg fik til 1,53 Hz. Da jeg herefter undersøgte den reele resonansfrekvens fik jeg det til næsten præcis det halve. Jeg ved ikke hvorfor den viser det halve, og mine lærere kunne heller ikke forklare det. Jeg ville derfor høre om der var nogen der vidste grunden til dette. Jeg har vedhæftet et billede af min forsøgsopstilling. På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2017 af vict2293 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2017 af DinMakker

Har du evt. et billede af dine beregninger?


Svar #3
10. december 2017 af Mester1234 (Slettet)

Brugte udtrykket for egenfrekvens: w=√(k/m)

Indsatte derefter w=2*pi*f

2*pi*f=√(k/m)

2*pi*f=√(3,27/0,0354)

f=1,53


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2017 af hesch (Slettet)

Jeg ved ikke om det er hele forklaringen, men på billedet ser fjederen og skålen under loddet mig  lidt tunge ud i forhold til det bette lod.

Har du vejet dem med, og taget behørigt hensyn til deres vægt?


Svar #5
11. december 2017 af Mester1234 (Slettet)

Vægten af skålen er med. Den vejer 15,4 gram og loddet vejer 20 gram. Derfor er m=0,0354 kg

Fjederen vejer 15,7 men det vil ikke betyde det store da det kun er 1/3 af fjederens masse der skal tages med.


Skriv et svar til: SRP forsøg - svingninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.