Matematik

Bestem en værdi - optimering/differentialregning

11. december 2017 af mathildekri (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjææælp :) Opgaven lyder: 

En plan væg i en stor ovn på en kemisk fabrik skal isoleres mod varmetab. Udgiften hertil er 3650 kr. per cm isoleringstykkelse. Hvis denne tykkelse måles i cm og kaldes x, koster varmetabet gennem væggen per time 40 kr/x.

Ovnen skal bruges i døgndrift, og ovnens levetid anslås til 6 år.
Vis at den samlede udgift U(x) (isolering+varmetab) er U(x) = 3650 x + 2,10*106x-1, x>0  
Bestem den mest økonomiske isoleringstykkelse.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2017 af StoreNord

\frac{40kr}{h}*\frac{24h}{dg}*\frac{365\; dg}{aar}*6\; aar= 2102400


Skriv et svar til: Bestem en værdi - optimering/differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.