Matematik

løs ligning ved eksponentiel sammenhæng

17. december 2017 af hej125 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg skal løse følgende opgave, men er i tvivl om hvordan:

En eksponentiel sammenhæng er givet f(x)=5*2^x

Jeg skal så udregne f(x)=4

Hvordan gør jeg dette?
Håber nogen kan hjælpe

 

Brugbart svar (1)

Svar #1
17. december 2017 af Mathias7878

\small 5\cdot 2^x = 4                                 divider med 5 på begge sider af lighedstegnet

\small 2^x = \frac{4}{5}                                     eksponenten x kan "hives" ned ved at benytte logaritme-regnerelgen, dvs

\small log(a^x) = x\cdot log(a)

\small x \cdot log(2) = log(\frac{4}{5})              divideres der med log(2) haves, at 

\small x=\frac{ log(\frac{4}{5})}{log(2)} \approx -0.322

- - -

 

 


Svar #2
17. december 2017 af hej125 (Slettet)

Mange tak for hjælpen!

 

Skriv et svar til: løs ligning ved eksponentiel sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.