Matematik

beregne cirkelens centrum og radius?

18. december 2017 af amalielarsn (Slettet) - Niveau: B-niveau

x^2-16x+y^2-10y+64=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2017 af janhaa

centrum: (8, 5) og R = 5


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. december 2017 af Eksperimentalfysikeren

x2-16x  = x2-16x+64-64 = (x-8)2 - 64.

Tilsvarende med y. Derved fås (x-8)2 - 64 + (y-5)2 - 25 + 64 = 0

De to "64" går og der lægges 25 til på begge sider af lighedstegnet. Så er ligningen på den form, hvor man umiddelbart kan se centrums koordinater og radius.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. december 2017 af mathon

\small \small \textup{Alment for cirklen: }

                                       \small x^2+2dx+y^2+2ey+f=0
\small \textup{centrum og radius:}
                                       \small \small C(-d,-e)       \small r=\sqrt{d^2+e^2-f}        

                               
                  


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. december 2017 af mathon

\small \textup{i anvendelse:}
                                       \small \small x^2+2(-8)x+y^2+2(-5)y+64 =0
\small \textup{centrum og radius:}
                                       \small C(8,5)       \small r=\sqrt{8^2+5^2-64}=5     


Skriv et svar til: beregne cirkelens centrum og radius?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.