Kemi

Hjælp til to spørgsmål - fortyndingsfaktor og henrys konstant

29. december 2017 af asdfasdfasdfasdfasdf (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogen der kan hjælpe mig med fremgangsmåden til løsningen af de to spørgsmål? 

1. Hvis 50 ml af en vandig opløsning, som har et partialtryk af C02 på 14,7 kPa, titreres med 3,118 ml O, 1 M NaOH kan Henry' s konstant k' beregnes til ... ? 

2. Hvis en 1 mM vandig opløsning af NaOH skal fortyndes til 200 nM, er fortyndingsfaktoren ... ? 

Mvh 


Brugbart svar (2)

Svar #1
29. december 2017 af mathon

2. Hvis en 1 mM vandig opløsning af NaOH skal fortyndes til 200 nM, er fortyndingsfaktoren ... ? 

                    f=\frac{1\; mM}{200\; nM}=\frac{10^6\; nM}{200\; nM}=\frac{10^3\cdot 10^3}{200}=5\cdot 10^3=5000


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. december 2017 af mathon

1. Hvis 50 ml af en vandig opløsning, som har et partialtryk af C02 på 14,7 kPa, titreres med 3,118 ml O, 1 M NaOH kan Henry' s konstant k' beregnes til ... ? 

                                     CO_2\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, OH^-\, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; C{O_3}^{2-}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}
\textup{reaktionsforhold:}
                                     CO_2: OH^-=1:2=\tfrac{1}{2}:1
\textup{antal mol titrator:}
                                     n_{OH^-}=\left ( 3{.}118\cdot 10^{-3}\; L \right )\cdot \left ( 10^{-1}\; M \right )=3{.}118\cdot 10^{-4}\; mol
\textup{koncentrationen af }CO_2:

                                     c_{CO_2}=\frac{\tfrac{1}{2}\cdot 3{.}118\cdot 10^{-4}\; mol}{50\cdot 10^{-3}\; L}=3{.}118\cdot 10^{-3}\; M
\textup{Henrys lov udtrykker proportionaliteten mellem gassens partialtryk og gassens opl\o selighed:}

                                     p_{gas}=k_H\cdot \left [ gas \right ]

                                     k_H=\tfrac{p_{gas}}{ \left [ gas \right ]}=\tfrac{14{.}7\cdot 10^3\; Pa}{3{.}118\cdot 10^{-3}\; M}=4{.}71\cdot 10^6\; Pa\cdot M^{-1}


Skriv et svar til: Hjælp til to spørgsmål - fortyndingsfaktor og henrys konstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.