Matematik

reducering og løsning af ligning

30. december 2017 af jegerhamderduved (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg kunne godt bruge hjælp til at reducere 5a(a-2)+3a

og til at løse ligningen 8x+18=2x-6


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. december 2017 af alexandersvanholm

5a(a-2)+3a

5a^2-10a+3a

5a^2-7a


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. december 2017 af Mathias7878

\small 8x+18 = 2x-6

\small 6x = -24

\small x = \frac{-24}{6} = -4

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. december 2017 af mathon

                       8x+18=2x-6

                       8x-2x+18=-6

                       6x=-6-18

                       6x=-24

                       x=-4


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. december 2017 af alexandersvanholm

8x+18=2x-6

Træk 18 fra på begge sider

8x+18-18=2x-6-18

Forsimpel dette

8x=2x-24

Træk 2x fra på begge sider

8x-2x=2x-24-2x

Forsimpel igen

6x=-24

Divider begge sider med 6

\frac{6x}{6}=\frac{-24}{6}

Forsimpel

x=-4


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. december 2017 af alexandersvanholm

#2 og #3

Der var I lige en tak hurtigere end mig.

Er det forståeligt #0?


Svar #6
30. december 2017 af jegerhamderduved (Slettet)

Ja mange gange tak til jer alle. Jeg kunne godt lide den detaljerede gennemgang i svar 4. Tak! Jeg har en række andre opgaver, som jeg også har brug for hjælp til. Spørger senere. 

tak


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. december 2017 af Mathias7878

\small 5a\cdot(a-2)+3a

5a ganges ind i parentesen ved at gange 5a med både a  og -2

\small 5a\cdot a+5a\cdot (-2)+3a

hvilket reduceres til

\small 5a^2-10a+3a

hvilket kan yderligere reduceres til

\small 5a^2-7a

hvis du ikke forstod fremgangsmåden i #1 :-)

- - -

 

 


Skriv et svar til: reducering og løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.