Matematik

Areal af gult område i en cirkel

01. januar 2018 af Guleroden1 - Niveau: 9. klasse

Hej

Hvordan løser jeg dette?

tak på forhånd

Vedhæftet fil: færdighed.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2018 af 123434 (Slettet)

Radius=2

Pi=3

Du skal beregne arealet af de gule område

Areal af cirkel beregnes ved A=Pi*r2

A=3*22=3*4=12

Arealet af det gule område er 12. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. januar 2018 af Mathias7878

#1 er forkert. Du skal jo kun finde arealet det af det gule område, som er 1/6 af cirklens fulde areal, dvs. arealet må være 2.

Ikke sandt?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. januar 2018 af 123434 (Slettet)

2#

Du har ret!


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. januar 2018 af Mathias7878

At det gule område udgør 1/6 af cirkelns fulde areal ses ved, at vinklen er 60 º

Her kræver det, at man ved, at vinkelsummen i en cirkel er 360 º hvoraf 60 º udgør 1/6

- - -

 

 


Svar #5
01. januar 2018 af Guleroden1

Okay, hvordan udregner man så denne her? 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. januar 2018 af Eksperimentalfysikeren

Se godt på tegningen. Hvor lange er siderne af låget?


Svar #7
01. januar 2018 af Guleroden1

Tak! Troede det var noget med overfladeareal.


Svar #8
02. januar 2018 af Guleroden1

#2

#1 er forkert. Du skal jo kun finde arealet det af det gule område, som er 1/6 af cirklens fulde areal, dvs. arealet må være 2.

Ikke sand

Hvordan udregner man den så? Hvad kan man bruge den oplysning til, at den udgør 1/6 af hele cirklen?


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. januar 2018 af Mathias7878

Arealformlen for en cirkel er:

                                               A = r^2\cdot \pi

hvor du får givet, at r = 2 og pi sættes til 3, hvorfor:

                                               A = r^2\cdot \pi = 2^2\cdot 3 = 4 \cdot 3 = 12

men du skal kun finde arealet af det gule områdte, som udgør 1/6 af cirklens fulde areal, dvs. du skal enten gange arealet med 1/6 eller dividere arealet med 6:

                                               A_{gule \ omr\aa de} = 12 \cdot (1/6) = 12/6 = 2

- - -

 

 


Svar #10
02. januar 2018 af Guleroden1

Når, mange tak! Nu hvor du er her, kan du hjælpe mig med denne også? 

Den er da 180?

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #11
02. januar 2018 af Mathias7878

\angle A = 180^{\circ} - \angle B - \angle C = 180^{\circ} - 90^{\circ}-53.13^{\circ} = 36.87^{\circ}

- - -

 

 


Svar #12
02. januar 2018 af Guleroden1

Den siger det er forket ?


Brugbart svar (0)

Svar #13
02. januar 2018 af Mathias7878

hmmm :-) er lidt usikker på, hvad der menes med vinkel BAC

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #14
02. januar 2018 af Anders521

Det er vinkel A der efterspørges. Kan der være tale om en tastefejl? Måske et komma istedet for et punktum


Brugbart svar (0)

Svar #15
08. januar 2018 af Eksperimentalfysikeren

Udregningen i #11 er korrekt.

#13. I denne trekant er der ikke tvivl om, hvad der menes med vinkel A. Tegn en firkant ABCD og tegn diagonalen AC. Der er nu tre vinkler med toppunkt i A. For at kunne kende dem fra hinanden kalder man dem for vinkel BAC, BAD og CAD. F.eks. ervinkel BAC den vinkel, der har BA som det ene ben og AC som det andet ben.


Skriv et svar til: Areal af gult område i en cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.