Matematik

Nulpunkter for den afledte funktion

03. januar 2018 af RIPMat (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan finder jeg nulpunkter for den afledte funktion? Den afledte funktion hedder f'(x)=6x^2-5


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2018 af mathon

                                       \small 6x^2-5=0

                                       \small 6x^2=5

                                       \small x^2=\tfrac{5}{6}

                                       \small x=\mp \sqrt{\tfrac{5}{6}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. januar 2018 af Mathias7878

Løs ligningen

6x^2-5 = 0

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2018 af Anders521

\small \dots \Leftrightarrow x^2=\frac{5}{6} \Leftrightarrow \sqrt{x^2}=\sqrt{\frac{5}{6}} \Leftrightarrow \vert x \vert =\sqrt{\frac{5}{6}} \Leftrightarrow x=\pm \sqrt{\frac{5}{6}}


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. januar 2018 af iliojacobsen

Hvis du må bruge Nspire eller et andet matematikprogram bruger du blot differentialfunktionen og sige: Solve(d/dx(6*x2-5)=0,x)


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. januar 2018 af mathon

#4

             solve(d(f(x),x)=0,x) = solve(6x^2-5=0,x)


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. januar 2018 af iliojacobsen

#5

Nårh ja, min fejl :-)


Skriv et svar til: Nulpunkter for den afledte funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.