Matematik

Ligning

05. januar 2018 af 123study (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Er der nogle der kan hjælpe mig med disse ligninger?

a. 4x+7=8-0,5x

b. 2(x-4)+7=-(x+8)-1


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2018 af Anders521

Hvad har du forsøgt at gøre for at løse ligningerne? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2018 af Mathias7878

a) læg 0.5x til på begge sidder. Træk derefter 7 fra på begge sider. Divider da med 4.5 på bege sider
- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2018 af Mathias7878

b) gang 2 ind i parentesen ved st gange 2 med x og 2 med -4. Ophæv minus parentesen ved at ændre fortegne ind i parentesen.
- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. januar 2018 af Mathias7878

a)

\small 4x+7 = 8-0.5x

\small 4.5x = 1

\small x = \frac{1}{4.5}

b)

\small 2\cdot (x-4)+7 = -(x+8)-1

\small 2x-8+7 = -x-8-1

\small 2x -1 = -x-9

\small 3x = -8

\small x = -\frac{8}{3}

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. januar 2018 af Anders521

#0 Ka' du bekræfte at de fundne x-værdier i #4 er korrekte?


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.