Matematik

Differensering af udtrykket f(x)=1/2*(3-x)

07. januar 2018 af Roxanna - Niveau: B-niveau

Hej alle. 

Hvordan diferensér man udtrykket f(x) = 1/2 (3-x)? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2018 af janhaa

f ' (x) = 1/2*(-1) = -1/2


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2018 af Mathias7878

\small f(x) = \frac{1}{2}\cdot (3-x) = \frac{3}{2}-\frac{1}{2}x

Anvend da, at 

\small (k)' = 0

og

\small (-x)' = -1

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2018 af StoreNord

Men

\small f(x) = \frac{1}{2}\cdot (3-x) = \frac{3}{2}-\frac{1}{2}x\; \;             \; \; \; \Leftrightarrow f'(x)=-\frac{1}{2}


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. januar 2018 af Mathias7878

Hov der skulle selvfølgelig have stået:

\small (k\cdot x)' = k

:-)

- - -

 

 


Svar #5
08. januar 2018 af Roxanna

Tak! 


Skriv et svar til: Differensering af udtrykket f(x)=1/2*(3-x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.