Kemi

Højeste kogepunkt

07. januar 2018 af Anar2 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Nolge der kan forklarer hvordan butan har højere kogepunkt end methan

Butan = C4H10 = -1

Methan = CH4 = -164

Håber virkelig nogle kan forklarer ??? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2018 af janhaa

større moleky (større molemasse) og flere intermolekylære krefter => høyere kokepkt.


Svar #2
07. januar 2018 af Anar2 (Slettet)

kan du uddybe det med intermolekylære kræfter? hvad vil det endelig sige. 

Jeg har læst om det, men forstår det ikke helt 

 Så jo større molekyle, jo højere molarmasse og højere kogepunkt 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2018 af janhaa

#2

kan du uddybe det med intermolekylære kræfter? hvad vil det endelig sige. 

Jeg har læst om det, men forstår det ikke helt 

 Så jo større molekyle, jo højere molarmasse og højere kogepunkt 


 intermolekylære kræfter er krefter mellom molekylene i stoffene/forbindelsene.


intramolekylære krefter er krefter mellom atomene i molekylene
 


Svar #4
07. januar 2018 af Anar2 (Slettet)

Vil det så sige, at jo større molekylet er, jo flere intermolekylære kræfter?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. januar 2018 af janhaa

#4

Vil det så sige, at jo større molekylet er, jo flere intermolekylære kræfter?

yes, MEN de intermolekylære krefter er forskjellige (different).

altså: ulike typer intermolekylære krefter også...


Svar #6
07. januar 2018 af Anar2 (Slettet)

aha okaai :) er med 

Jeg siger tusind tak janhaa! Du er utrolig dygtig til at hjælpe og forklare 


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. januar 2018 af janhaa

#6

aha okaai :) er med 

Jeg siger tusind tak janhaa! Du er utrolig dygtig til at hjælpe og forklare 

takk, bare hyggelig


Skriv et svar til: Højeste kogepunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.