Matematik

"At gøre prøve"

09. januar 2018 af forvirretmatey - Niveau: A-niveau

Hej, 

Jeg har fået venstreside til at være: 1*e^-x+x*(-e^-x)

Kan det passe ?? og kan den forkortes??

Højreside er jeg ikke helt sikker på men den får jeg til: (e^-x)-x-1-y = (e^-x)-x-1-x*(e^-x)-x 


Tusind tak!

Vedhæftet fil: help heplp help.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2018 af MatHFlærer


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. januar 2018 af MatHFlærer

Først, differentiér f(x).

f'(x)=e^{-x}-xe^{-x}-1

Indsæt f(x)på y's plads og f'(x) på \frac{dy}{dx} så er

e^{-x}-xe^{-x}-1=e^{-x}-x-1-(xe^{-x}-x)\Rightarrow e^{-x}-xe^{-x}-1=e^{-x}-xe^{-x}-1

Da begge sider er ens, er f en løsning til differentialligningen.


Svar #3
09. januar 2018 af forvirretmatey

TUSIND MANGE TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2018 af MatHFlærer

Håber du kan finde hoved og hale i det, jeg har skrevet. Det gik lidt stærkt! :-)


Svar #5
09. januar 2018 af forvirretmatey

Fandt min fejl, så det gjorde det! :)


Skriv et svar til: "At gøre prøve"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.