Matematik

Om den eksponentielle udvikling f

09. januar 2018 af Larxx - Niveau: B-niveau

Som overskriften siger. Så vil jeg gerne have hjælp til dette spørgsmål:

Det som jeg er klar over, er at jeg kan omskrive de to ligninger med to ubekendte.

Hjælp 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2018 af Mathias7878

Du skal jo blot bestemme fordoblings- og halveringskonstanten, hvilket gøres vha. formlerne

\small T_2 = \frac{log(2)}{log(a)}

samt

\small T_{0.5} = \frac{log(0.5)}{log(a)}

hvor T2 er fordoblingskonstanten og T0.5 er halveringskonstanten.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2018 af mathon

Når funktionen er givet
ved:
                    \small y=b\cdot a^x      \small \textup{ er det misvisende at kalde fordoblings-halveringskonstanten} \small T2/T_{0{.}5}.                
                                          \small \textup{De b\o r kaldes:}X_2/X_{0{.}5}.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2018 af peter lind

Du kan finde de  ligningen ved at sætte y1=1,5*0,40 = 1,5  og så løse ligningen 3=1,5*0,4x.  Det samme kan du gøre for de andre


Svar #5
09. januar 2018 af Larxx

Er det på den rigtig måde ? 

Vedhæftet fil:1.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #6
09. januar 2018 af Mathias7878

\small f_1(x) = b\cdot a^x = 1.5\cdot 0.4^x

Dvs

\small T_2 = \frac{log(2)}{log(0.4)} \approx -0.7565

og

\small T_ {0.5} = \frac{log(0.5)}{log(0.4)} \approx 0.7565

- - -

 

 


Svar #7
09. januar 2018 af Larxx

Tusindegange tak :). nu forstår jeg 


Brugbart svar (1)

Svar #8
09. januar 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. januar 2018 af peter lind

exln(3)=3x

Når du bruger den naturlige logaritme skal du gøre det hele vejen igennem og ikke bare erstatte den med 10 tals logaritmen


Svar #10
09. januar 2018 af Larxx

Det sidste spørgsmål er jeg usikker på. Hjælp 


Brugbart svar (1)

Svar #11
09. januar 2018 af mathon

                \small \small f_3(x)=1\cdot 4^x

                \small X_2=\frac{\log(2)}{\log(4)}=\frac{\log(2)}{\log(2^2)}=\frac{\log(2)}{2\log(2)}=\frac{1}{2}


Brugbart svar (1)

Svar #12
09. januar 2018 af peter lind

ln(2)/ln(4) = log(2)/log(4)


Svar #13
09. januar 2018 af Larxx

Tak for de gode svar. Meget nemme at forstå :)


Skriv et svar til: Om den eksponentielle udvikling f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.