Matematik

Samme resultat?

11. januar 2018 af Aleynaa - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har vedhæftet opgaven. Problemet er at, jeg skal kunne vise at multiplikation og subtraktion ikke giver det samme når man regner med brøk. men når jeg sætter forskellige tal får jeg altid det samme resultat? help me..


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2018 af Anders521

Hvad med tallene 4/2 og 1/2?


Svar #2
11. januar 2018 af Aleynaa

#1

Hvad med tallene 4/2 og 1/2?

men når den siger samme brøk? har man en teknik eller kommer man bare frem til det ved at prøve sig frem?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2018 af Anders521

Det kræver måske en lille smule erfaring og kreativitet. Det kan være en bedre ide at bruge heltal, der så omskrives til brøker.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2018 af StoreNord

\\\frac{a}{b}-\frac{c}{d}\neq \frac{a}{b}*\frac{c}{d}\Leftrightarrow \\\frac{ad-bc}{bd}\neq \frac{ac}{bd}\Leftrightarrow \\ad-bc-ac\neq 0 \Leftrightarrow \\ad\Leftrightarrow bc+ac \Leftrightarrow \\d\neq \frac{(a+b)c}{a}
Skærmbillede fra 2018-01-11 21-55-14.png


Skriv et svar til: Samme resultat?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.