Fysik

Find acceleration af alfapartiklerne (Elektriske felter)

13. januar 2018 af Mikkeldkdk - Niveau: A-niveau

Hvordan finder jeg acceleration af alfapartiklers fart? jeg har fået oplyst e og E og m 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2018 af mathon

                             \small \small a=\frac{2e\cdot E}{m_{{He}^{2+}}}


Svar #2
13. januar 2018 af Mikkeldkdk

Det går vidst ikke op


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2018 af mathon

\small \textup{Bedre notation:}
                             \small a=\frac{2e\cdot E}{m({_{2}^{4}\textrm{He}})}


Svar #4
13. januar 2018 af Mikkeldkdk

Får en helt forkert enhed A/T og ikke en acceleration m/s^2

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2018 af mathon

\small \textup{Enheder:}
                     \small \left [ E \right ]=\frac{N}{C}       

                     \small \left [ e \right ]=C

                     \small \left [ m \right ]=kg

                     \small \small \small \left [ a \right ]=\frac{C\cdot \frac{N}{C}}{kg}=\frac{N}{kg}=\frac{\frac{kg\cdot m}{s^2}}{kg}=\frac{m}{s^2}


Svar #6
14. januar 2018 af Mikkeldkdk

a=((2*au*alfa)/(6.64*10^(−27)*_kg)) = a=1.22163? A/T

Det giver ikke en acceleration


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. januar 2018 af mathon

\small \small \textup{Du har ikke oplyst den elektriske feltstyrke.} \right )                             


Svar #8
14. januar 2018 af Mikkeldkdk

Den er ikke oplyst af opgaven 


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. januar 2018 af mathon

\small \textup{Bem\ae rk:}
                        \small \left [ e \right ] = C(oulomb)


Svar #10
14. januar 2018 af Mikkeldkdk

Både e og E er angivet med enheden coulomb 


Svar #11
14. januar 2018 af Mikkeldkdk

beregn accelerationen når de er nærmest Au-kernen 
a=((e*E)/(m))
alfapartikelmasse:=6.64*10^(-27)*_kg
au:=2*_q 3.20435?−19*_coul
alfapartikel:=79*_q 1.26572?−17*_coul 
a=((2*au*alfapartikel)/(6.64*10^(−27)*_kg)) ? a=1.22163?−9*((_A)/(_T))


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. januar 2018 af mathon

                     \small \left [ E \right ]=\tfrac{N}{C}


Svar #13
15. januar 2018 af Mikkeldkdk

Jeps det skulle jeg gerne have. Men det går ikke op


Skriv et svar til: Find acceleration af alfapartiklerne (Elektriske felter)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.