Matematik

Udregne tømning af en sø

14. januar 2018 af hehexd123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej kære sp 

Sidder med den her opgave, hvor jeg skal udregne hvor lang tid det tager at tømme en sø, men jeg forstår ikke helt hvad jeg skal gøre, er der nogen der kan give mig et hint eller forklare mig hvad jeg skal gøre?

Det er den markede opgave herpå billedet: http://prntscr.com/i06wd6


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. januar 2018 af mathon

\small \textup{Vandvolumen:}
                               \small V=\left (0{.}75\;m \right )\cdot A

\small \textup{T\o mningstid:}
                                \small t=\frac{V}{95\;\tfrac{m^3}{h}}


Svar #2
14. januar 2018 af hehexd123 (Slettet)

#1

\small \textup{Vandvolumen:}
                               \small V=\left (0{.}75\;m \right )\cdot A

\small \textup{T\o mningstid:}
                                \small t=\frac{V}{95\;\tfrac{m^3}{h}}


Tusind tak mathon


Svar #3
14. januar 2018 af hehexd123 (Slettet)

#1

\small \textup{Vandvolumen:}
                               \small V=\left (0{.}75\;m \right )\cdot A

\small \textup{T\o mningstid:}
                                \small t=\frac{V}{95\;\tfrac{m^3}{h}}

Altså sådan her? Tror ik jeg har gjort det helt rigtigt http://prntscr.com/i096g6


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Du skal i hvert fald have enheden m2 på de 39,94. Så får du V ud i enheden m3 og t i timer.


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. januar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Hvor har du søens overfladeareal fra?


Svar #6
14. januar 2018 af hehexd123 (Slettet)

#5

Hvor har du søens overfladeareal fra?

Jeg har ikke søens overfladeareal


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. januar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Hvad er de 39,94 så?


Svar #8
14. januar 2018 af hehexd123 (Slettet)

#7

Hvad er de 39,94 så?

Jeg forvekslede de 39.94 som er længden A udregnet i opgaven tidligere med overfladearealet...


Brugbart svar (1)

Svar #9
14. januar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Skal graferne forestille søen? I så fald skal du finde arealet af området mellem graferne for f og g. Det gør du ved at udregne ∫ f(x) - g(x) dx i mellem de to skæringspunkter.


Svar #10
14. januar 2018 af hehexd123 (Slettet)

#9

Skal graferne forestille søen? I så fald skal du finde arealet af området mellem graferne for f og g. Det gør du ved at udregne ∫ f(x) - g(x) dx i mellem de to skæringspunkter.

Skæringspunkterne er vel koordinaterne som jeg har fundet i opgave A, så det bør være:

∫ f(27.21)-g(1.73)dx=21.30 x

Så arealet af søen er 21.30?


Brugbart svar (1)

Svar #11
14. januar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Du skal indsætte x-koordinaten til skæringspunkt A som den nedre grænse i integralet og x-koordinaten til skæringspunkt B som den øvre grænse.


Svar #12
14. januar 2018 af hehexd123 (Slettet)

#11

Du skal indsætte x-koordinaten til skæringspunkt A som den nedre grænse i integralet og x-koordinaten til skæringspunkt B som den øvre grænse.

Jeg får det til 204.02

Det næste trin er vel at finde vandvolumen:

V=(0.75)*204.02=153.01

og dernæst tiden

153.01/95=1.61

Så det må være 1.61 m3/h?


Brugbart svar (1)

Svar #13
14. januar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

V = 0,75 m * 204,02 m2 = 153,01 m3

t = 153,01 m3 / 95 m3/h = 1,61 h


Svar #14
14. januar 2018 af hehexd123 (Slettet)

#13

V = 0,75 m * 204,02 m2 = 153,01 m3

t = 153,01 m3 / 95 m3/h = 1,61 h

Mange tak for hjælpen, det hjalp virkelig meget :-)


Brugbart svar (1)

Svar #15
14. januar 2018 af mathon

  t = 153,01 m3 / 95 m3/h = 1,61 h

                 \small \small t=\tfrac{153{.}01\; m^3}{0{.}95\tfrac{m^3}{h}}=161{.}07\; h=6\; d\o gn\; 17\; timer


Skriv et svar til: Udregne tømning af en sø

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.