Matematik

Har brug for hjælp...

18. januar 2018 af Fatima2904 - Niveau: 9. klasse

Hej 

Jeg sidder med en ligning som jeg ikke kan finde ud af: (x + 6) * (x+ 3) 

Jeg kan ikke huske hvad man skal gøre hvis der står * foran parenteset, men skal man så gange inde i parentesen? Håber i kan hjælpe... 

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2018 af Mathias7878

Det du har ikke skrevet er ikke en ligning, hvis den ikke er lig med noget, dvs hvis der er ikke er noget lighedstegn "=" 

Hvis du skal gange de to pareteser sammen, så skal du gange hvert led i den ene parentes med hvert led i den anden parentes, dvs. 

\small (x+6)\cdot (x+3) = x\cdot x+x\cdot 3+6\cdot x+6\cdot 3 = \ ?

- - -

 

 


Svar #2
18. januar 2018 af Fatima2904

undskyld det er en ligning (x+6) * (x+3) = ?

Men giver det så =  x^2 + 9x + 9 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2018 af Mathias7878

\small \small (x+6)\cdot (x+3) = x\cdot x+x\cdot 3+6\cdot x+6\cdot 3 = x^2+9x+{\color{Red} 18}

- - -

 

 


Skriv et svar til: Har brug for hjælp...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.