Fysik

energi

23. januar 2018 af Annaduvedhvem (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp til opgave b.. hvordan beregner jeg hastigheden når jeg ikke kender massen??


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2018 af DinMakker

Hvad mener du helt konkret med opgave b?


Svar #2
23. januar 2018 af Annaduvedhvem (Slettet)

undskyld glemte at vedhæfte billedet


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2018 af DinMakker

Ja okay det er egentligt enkelt nok.

Du har:

Epot = m*g*h

Ekin = 0,5 * v^2 * m

Ekin + Epot = Emek

I begyndelsen (10 m højde) haves Epot = Emek

Lige ved jordens overflade haves Ekin = Emek

, hvor Emek forbliver uændret.

Derfor kan du sætte det lig hinanden:

m*g*h = 0,5 * v^2 * m

<=> (det ses nu at masserne kan udgå)

g*h = 0,5 * v^2

<=>

v=sqrt( 2 * g * h )


Svar #4
23. januar 2018 af Annaduvedhvem (Slettet)

mange tak! men hvad gør jeg efter?? jeg kender ikke massen... og resultatet skal være 14,01 m/s


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2018 af mathon

\small Bem\ae rk!
                     \small \textup{Massen har ingen indflydelse p\aa \ hastigheden:}

                                         \small \Delta v=\sqrt{2g\cdot h}=\sqrt{2g}\cdot \sqrt{h}


Skriv et svar til: energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.