Matematik

Renter

24. januar 2018 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: C-niveau

I gebyrbanken kan man få 1,4% pr. måned i rente, mens konkursbanken tilbyder 1,7% pr. måned. En kunde vil indsætte 12000 kr. og lade dem stå i fire år

hvor meget får han mere i rente ved at vælge konkursbanken frem for gebyrbanken?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. januar 2018 af Mathias7878

Regn både

\small K = 12.000\cdot (1+0.014)^{48}

og

\small K = 12.000\cdot (1+0.017)^{48}

ud og træk dem fra hinanden for at finde forskellen.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2018 af mathon

\small \textup{4-\aa rig fremf\o ringsfaktor :}             \small \{1.014,1.017\}^{48}=\{1{.}94904,2{.}24598\}

\small \textup{4-\aa rig rentesats:}                              \small \{0{.}94904,1{.}24598\}

 \small \textup{4-\aa rig rente:}                                    \small 12000\cdot \{0{.}94904,1{.}24598\}=\{11388.54,14951{.}75\}


Skriv et svar til: Renter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.