Matematik

Mat opgave hjælp plzz

25. januar 2018 af Madsiso (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der vile hjælpe, det ville være super hvis i gad at komme med beskrivende forklaringer og ikke bare et svar altså hvordan i kom frem til det. Tak

En møbelsnedker skal lave et rektangulært bord, hvis diagonaler skal være 1m lange. Bordet skal desuden være dobbelt så langt som bredt. Find bordets længde og bredde i hele mm.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2018 af mathon


Svar #2
25. januar 2018 af Madsiso (Slettet)

#1

Du fik svar i
https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1805711

Jo tak for det, men jeg forstod ikke rigtigt hvordan du nåede frem til det


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2018 af fosfor (Slettet)

Kald bredden B

Længden er 2B

Diagonalen er (pythagoras) \sqrt{B^2+(2B)^2}
Diagonalen er 1000 mm, dvs

\\\sqrt{B^2+(2B)^2}=1000 \\B^2+(2B)^2=1000000 \\5B^2=1000000 \\B^2=200000 \\B=\sqrt{200000}

som er bredden i millimeter.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2018 af siav4000 (Slettet)

For en retvinklet trekant gælder a^2+b^2=c^2, hvor c er den længste side, altså diagonalen.

Siden du ved at bordet er dobbelt så lang som den er bred, så kan du sige at: a^2+(2*a)^2=c^2 gælder.

Du ved at diagonalen skal være 1000 mm, derfor gælder: a^2+(2*a)^2=1000.

Derefter kan du følge #3's udledning.

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2018 af mathon

Du ved at diagonalen skal være 1000 mm, derfor gælder: a^2+(2*a)^2=1000^2 
 


Svar #6
25. januar 2018 af Madsiso (Slettet)

#5

Du ved at diagonalen skal være 1000 mm, derfor gælder: a^2+(2*a)^2=1000^2 
 

For længden eller bredden?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. januar 2018 af mathon

#6
        Nu er der ved at gå for meget "ged" iden - 
        se
        https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1805711


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. januar 2018 af siav4000 (Slettet)

En skitse

Skriv et svar til: Mat opgave hjælp plzz

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.