Matematik

Har brug for hjælp

01. februar 2018 af hejsa1236u4 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En produktionsvirksomhed har undersøgt markedet for en vare og fundet frem til, at omsætningen kan beskrives ved funktionen R med forskriften: R(x)= -x^2 + 500x, 100 ≤ x ≤ 450

Hvor x angiver afsætnignen i stk.

a) bestem den størst mulige omsætning

Virksomhedens variable omkostinger C kan ved en produktion på x stk. beskrives ved funktionen: C(x) = 100x, 100≤ x ≤ 450

Dækningsbidraget kam bestemmes ved: dækningsbidrag = omsætning - variable omkostninger.

Lad D(x) angive dækningsbidraget ved en afsætning på x stk.

b) gør rede for, at D(x) = -x^2 + 400, 100 ≤ x ≤ 450

og bestem i hvilket interval, dækningsbidraget er positivt


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2018 af AMelev

Til hvad? Du skal være mere specifik. Hvad har du selv fundet frem til?


Svar #2
01. februar 2018 af hejsa1236u4 (Slettet)

har ikke fundet frem til noget?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2018 af AMelev

Så læs oplysningerne grundigt igennem og noter de vigtige oplysninger, fx
R = omsætning
x = ....
Model R(x) = .....

Hvad kunne du så finde på at gøre for at komme nærmere på svaret til a) 

Når a) er på plads, noterer du de vigtige oplysninger, der gives før sp. b)
C =....
Model: C(x) =
D = ...
D(x) = ...


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2018 af Mathias7878

a)

   \small \textrm{St\o rst mulig oms\ae tning kr\ae ver, at}

                                                                       \small R'(x) =0

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. februar 2018 af Mathias7878

Huskeregel:

Hvis man skal bestemme den største/ og eller den mindste et eller andet, skal man næsten ALTID differentiere funktionen og sætte den lig med 0, hvorefter man så løser den fremkomne ligning mht. til en givet variabel.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. februar 2018 af AMelev

Kommentar:
Hvis definitionsmængden ikke begrænset, skal du altid metoden, som #5 angiver.

Når definitionsmængden (som i dette tilfælde) er begrænset (100 ≤ x ≤ 450), kan største-/mindsteværdien alternativt bestemmes med grafværktøjet, hvis du sørger for at have hele grafen med.


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. februar 2018 af Mathias7878

Svar til #6

I princippet så kan man jo altid bestemme den største/mindste værdi af en funktion ved at indtegne den i et graf-vindue og så bruge et grafværktøj til at bestemme enten mimimum eller maksimum - man skal jo bare zoome langt nok ud, så man kan se hele funktionen.

Du skal dog præcist angive, hvad du gør, hvis du bruger metoden i #6, da nogle lærer vist kan finde på at trække nogle point fra, hvis man ikke forklarer nøjatigt, hvad man gør.

Hvis man anvender metoden i #4, er det nok også en god ide at lave monotoniforhold.

- - -

 

 


Skriv et svar til: Har brug for hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.