Matematik

Løs ligningen f'(x) = 0

01. februar 2018 af Alpha3460 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har en funktion  der hedder f(x) =  8* x^0.5 + 1/2x - 3, og skal så løse ligningen f'(x)=0 og finde monotoniforholdene for f, dog ved jeg ikke rigtig hvor jeg skal starte!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2018 af Mathias7878

Start med at differentiere f(x), dvs. find f'(x) og sæt den lig nul og løs den fremkomne ligning mht. til x.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2018 af SuneChr

# 0
Hvad er grænseværdien af f '(x) for x → 0+ ?
Hvad er grænseværdien af f '(x) for x → ∞ ?
Vil f have en vandret tangent? 


Skriv et svar til: Løs ligningen f'(x) = 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.