Matematik

Beregn arealet af det skraverede område - HJÆLP

01. februar 2018 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: B-niveau

Hej alle

Jeg sidder og kæmpe med denne opgave, og jeg kan simeplhen ikke finde ud af, hvordan jeg nogensinde skulle kunne løse denne opgave.

OPGAVEN ER VEDHÆFTET

Håber virkelig i vil hjælpe.

Det er opgave b) jeg søger hjælp til. a) har jeg beregnet og det fik jeg til 21,33, MEN HVORDAN LØSER JEG B)

Mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2018 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2018 af siav4000 (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1341409


Svar #3
01. februar 2018 af NiklasLarsenMolbjerg

jeg synes stadig ikke at den hjælper mig ret meget. Altså nu er jeg blevet helt forvirret omkring hvad arealet af M er. Jeg fik det som sagt a) til 21,33 men er det rigtigt. Kan nogle ikke pls. hjælpe mig med b)

Jeg forstår godt at man skal trække det samlede areal under funktionen f fra arealet af rektanglet og så har man jo arealet af det skraverede område, men hvordan gør man det...

Håber I vil hjælpe


Svar #4
01. februar 2018 af NiklasLarsenMolbjerg

jeg har nu kigget lidt mere på den. Jeg har beregnet det skraverede område til omtrent 2.93.

Tænker I at det kan passe.

Min udregning er vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. februar 2018 af mathon

b)

          \small \small A_{skrav}=\tfrac{64}{3}-2\cdot x\cdot f(x)=\tfrac{64}{3}-2\cdot x\cdot \left ( 4-\tfrac{x^2}{4} \right )=\tfrac{64}{3}-\left ( 8x-\tfrac{x^3}{2} \right )             

           \small A_{skrav}(x)=\tfrac{1}{2}x^3-8x+\tfrac{64}{3}\; \; \; \; \; -4<x<4


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. februar 2018 af ringstedLC

a) RIgtigt.

b) 2,93, har du siddet med en lineal eller ... Der står udtrykt ved x.:

\begin{align*} Areal&=M-Areal_{rektangel}\\ Areal&=21,33-\;? \end{align}


Svar #7
02. februar 2018 af NiklasLarsenMolbjerg

Hej ringstedLC

Det der med at der står udtrykt ved x.

Hvordan ville b'eren så se ud.

Jeg tænker at den villle se således ud: A_skrav=64/3-2*x*(4-x^2/4)=64/3-(8x-x^3/2)

Kon du fortælle mig om det er rigtigt eller hvordan så skal den se ud


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. februar 2018 af ringstedLC

Hvad er længden af rektanglet, når f er symmetrisk omkring y-aksen? Og højden?


Svar #9
02. februar 2018 af NiklasLarsenMolbjerg

ingen anelse


Skriv et svar til: Beregn arealet af det skraverede område - HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.