Matematik

Integralregning - ingen f(x)?

04. februar 2018 af Roxanna - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har svært ved vedhæftet opgave. 

Der er ikke angivet nogen f(x), så jeg sidder fast i 

\int^5_0 ?dx


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2018 af peter lind

Der er da en funktion A = ∫05x½dx


Svar #3
04. februar 2018 af Roxanna

Ses x1/2 ved udtrykket "0\leq y\leq vx√x" ? 

Altså x1/2 er egentlig det √x der står? Vil det så sige selve funktionen er √x? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. februar 2018 af ringstedLC

Ja, og så alligevel ikke. Det er en ulighed, der beskriver en punktmængde. Mængden begrænses i x-retningen af 0 og 5, og i y-retningen af y = 0, altså x-aksen og √x. Og det er jo det samme som at integrere en funktion i et interval.

Da √x = x0,5 er positv i hele intervallet giver integralet dig arealet af punktmængden. Bemærk at der forlanges den eksakte værdi, altså ikke noget med et afrundet decimaltal. 


Skriv et svar til: Integralregning - ingen f(x)?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.