Fysik

Søger hjælp til varme energi

09. februar 2018 af Sinejacobse (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp søges til følgende opgave:
Vi sætter et tyndt plastikbæger med 150 mL vand i en mikrobølgeovn. Hvor lang tid tager det at bringe vandet i kog, når mikrobølgeovnens effekt er 1200 W, og vandet har en starttemperatur på 10 °C:


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2018 af peter lind

Den nødvendige energi er m*c*ΔT hvor m er massen, c er varmefylden og ΔT er temperaturstigningen. Den tilførte energi i tiden t er P*t, hvor P er effekten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2018 af mathon

\small \textup{s\aa \ du har:}

                         \small P\cdot t=m\cdot c\cdot \Delta T

                         \small t=\frac{m\cdot c\cdot \Delta T}{P}

...
       \small W=\tfrac{J}{s}


Svar #3
09. februar 2018 af Sinejacobse (Slettet)

(1200 J/S) * t = (150 g) * (4,186 J/g* K) * ((100 - 10) K) = ? hvad giver det så?

@mathon 

#2

\small \textup{s\aa \ du har:}

                         \small P\cdot t=m\cdot c\cdot \Delta T

                         \small t=\frac{m\cdot c\cdot \Delta T}{P}

...
       \small W=\tfrac{J}{s}


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2018 af mathon

                         \small t=\frac{(150\; g)\cdot \left (4{.}186\; \tfrac{J}{g\cdot K} \right )\cdot \left ( 90\; K \right )}{1200\; \tfrac{J}{s}}=47{.}1\; s                                              


Skriv et svar til: Søger hjælp til varme energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.