Matematik

Hvordan beregner man definitionsmængden?

09. februar 2018 af HTXmanden - Niveau: A-niveau

Opgaven lyder således:

Angiv definitionsmængden for hver af nedenstående funktioner:

f_1(x) = x^2 + x +3          ,             f_2(x) = \sqrt(2x-4)

f_3(x) = \frac{2x-6}{x^2+1}                  ,             f_4(x) = \sqrt (x-4) + \sqrt (6-x)

 f_5(x) = \frac{2x-6}{x-1}                 ,             f_6(x) = 3 \cdot 4 ^{2-x}

Hvilke af disse funktioners grafer er sammenhængende i definitionsmængden?

Hvilke af funktionerne er kontinuerte?

Hjælp søges!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2018 af Mathias7878

\small Dm(f_1) = \mathbb{R}

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2018 af Mathias7878

\small Dm(f_3)= \mathbb{R}

\small Dm(f_5)= \mathbb{R}/\{-1\}

\small Dm(f_6) = \mathbb{R}

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2018 af ringstedLC

Hvad er det du ikke forstår? Du skal bestemme for hvilke værdier af x funktionerne er definerede. Så skal du se, om der er nogle af mængderne, der kan beskrives med ét interval. Og endelig skal du undersøge hvilke af funktionerne, der er kontinurte, det vil sige sammenhængende eller fortsatte.


Skriv et svar til: Hvordan beregner man definitionsmængden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.