Matematik

Bestem AC på en bro

14. februar 2018 af 12345yas (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg kan ikke helt finde ud af hvad for en formel jeg skal bruge til denne opgave, er der nogen som ved det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2018 af Mathias7878

..

  \small \angle C = 180^{\circ}-\angle A-\angle B = 180^{\circ}-72.3^{\circ}-46.5^{\circ} = 61.2^{\circ}

 .. sinusrelationerne giver:

   \small \frac{|AB|}{sin(C)} = \frac{|AC|}{sin(B)}

.. hvor |AC| kan isoleres ved at gange med sin(B) på begge sider:

  \small \small |AC| = \frac{|AB|\cdot sin(B)}{sin(C)} = \ ?

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. februar 2018 af mathon

             \small \left | AC \right |=\sin(46{.}5^\circ)\cdot \frac{342\;m}{\sin(72{.}5^\circ+46{.}5^\circ)}=283{.}6\;m


Svar #3
14. februar 2018 af 12345yas (Slettet)

Hvad med denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. februar 2018 af StoreNord

b)    Når du nu kender AC, kan du finde arealet af trekant ABC i opgave a) med appelsin-formelen.
        Så han du finde trekantens højde, som også er broens højde over floden.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. februar 2018 af mathon

b)
          \small \frac{320\; m}{2}\cdot h=\frac{\left (320\; m \right )^2}{2}\cdot \frac{\sin(72{.}3^\circ)\cdot \sin(46{.}5^\circ) }{\sin(72{.}3^\circ+46{.}5^\circ)}

         \small \small h=\left (320\; m \right )\cdot \frac{\sin(72{.}3^\circ)\cdot \sin(46{.}5^\circ) }{\sin(72{.}3^\circ+46{.}5^\circ)}=252{.}345\; m


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. februar 2018 af mathon


Skriv et svar til: Bestem AC på en bro

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.