Matematik

Eksponentiel vækst og funktioner

18. februar 2018 af janiw (Slettet) - Niveau: B-niveau
Har lidt svært ved at løse denne, er det 2-punktsformlen jeg skal bruge??? Og hvordan

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2018 af Mathias7878

Hvis 0<a<1, dvs. hvis a er mellem 0 og 1, så er funktionen for f(x) aftagende.

Hvis a>1, dvs. hvis a er større end 1, så er funktionen for f(x) voksende.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2018 af fosfor (Slettet)

Indsæt x=1 i f(x) og g(x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2018 af mathon

                                 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2018 af mathon

           \small \ln\left(\tfrac{1}{2}\right)<0 \: \; \; \; \; \; \; \; \ln\left(2\right)>0

           \small \small f{\, }'(x)=\ln\left ( \frac{1}{2} \right )\cdot f(x)\; \; \; \; \; \; \; \; \; g{\, }'(x)=\ln\left ( 2\right )\cdot g(x)\; \; \; \; \; \; \; \; f(x)>0\; \; \wedge\; \; g(x)>0

\small \textup{hvorfor}
                     \small \textup{f(x) er aftagende og g(x) er voksende.}
                         


Skriv et svar til: Eksponentiel vækst og funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.