Matematik

To punkter

19. februar 2018 af Egofaciens (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er kommet frem til følgende:

\left | CP \right |=\sqrt{(p1-c1)^2+(p2-c2)^2}

\left | CP \right |=\sqrt{(2-2)^2+(4-8)^2}=\sqrt{16}=4

Hermed kendes radius. 

Dernæst kan følgende formel bruges:

(x-a)^2+(y-b)^2=r^2

(x-2)^2+(y-2)^2=4^2

Altså det er her i den sidste del, at jeg kommer i tvivl...


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2018 af peter lind

Det rigtige er (x-2)2+(x-8)2 = r2


Svar #3
19. februar 2018 af Egofaciens (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt ift valgmulighederne. Skal jeg udregne så det bliver følgende?:

x^2+4-4x+x^2+64-16x=r^2


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. februar 2018 af peter lind

Ja men du skal regne videre. Udregn r2 og træk det over på venstre side. Reducer


Svar #5
19. februar 2018 af Egofaciens (Slettet)

Var r^2 ikke rigtigt udregnet i #0?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. februar 2018 af ringstedLC

Prøv at sætte ind og reducer!


Svar #7
19. februar 2018 af Egofaciens (Slettet)

I #3?


Svar #8
19. februar 2018 af Egofaciens (Slettet)

Jeg får

2x^2-20x+68=r^2


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. februar 2018 af peter lind

Undskyld Trykfejl i #2 Det skal være (x-2)2+(y-8)2 = r2

#5 jo


Svar #10
19. februar 2018 af Egofaciens (Slettet)

Står der ikke det samme i #2 og #9?


Svar #11
19. februar 2018 af Egofaciens (Slettet)

Nå ja, jeg kan se x'et var en fejl, men jeg havde heldigvis læst det som y :) 

Er #8 korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. februar 2018 af peter lind

nej, der er både x2,x,y2 , y samt et tal der indgår i venstre side


Svar #13
19. februar 2018 af Egofaciens (Slettet)

Okay, og meningen er, at det skal ende i form som formlen for kuglens ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #14
19. februar 2018 af peter lind

nej. det skal ende som en af udtrykkene i #0


Svar #15
19. februar 2018 af Egofaciens (Slettet)

Jeg kan ikke helt se, hvad jeg gør galt .. 


Brugbart svar (0)

Svar #16
19. februar 2018 af peter lind

(x-2)2+(y-8)2 = r2 <=> x2+4-4x + y2+64-16y = r2


Skriv et svar til: To punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.