Matematik

vektorregning - bestemt t

23. februar 2018 af Mathian - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe med den sidste. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2018 af Mathias7878

..

  \small a_1\cdot b_1+a_2\cdot b_2 = 0

  \small t\cdot (-10)+t^2\cdot 4 = 0

  \small 4t^2-10t = 0

Benyt da:

  \small d = b^2-4ac

samt

  \small t = \frac{-b\pm \sqrt{d}}{2a}

hvor

\small a = 4 \ b = -10 \ c = 0

- - -

 

 


Svar #2
23. februar 2018 af Mathian

tak for hjælpen, var lidt i tvivl om man kunne anvende formlen for d. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2018 af mathon

eller
               \small 4t^2-10t=0

               \small 4t\cdot t-2{.}5\cdot 4t

               \small \small 4t\cdot (t-2{.}5)=0

               \small t=\left\{\begin{matrix} 0\\2{.}5 \end{matrix}\right.


Svar #4
23. februar 2018 af Mathian

Tak :)


Skriv et svar til: vektorregning - bestemt t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.