Kemi

Bestemmelse af saltindholdet i toastbrød.

25. februar 2018 af marielinge - Niveau: C-niveau

Hvordan udregner jeg dette?

1) Bestem stofmængden af chloridioner i prøverne. Antag at alle chloridioner stammer fra natriumchlorid.

2) Beregn herudfra brødets saltindhold i masseprocent?

Vi ved dette:

Aflæst saltindhold på toastbrødpakken: 1.1 gram

Præcis afvejet masse af brød: 5,00 gram

Volume af 0,1 M AgNO3 før tiltreringen 1. gang: 1 ml

Volume af 0,1 M AgNO3 efter tiltereringen 1. gang: 0,83 ml

Volume af 0,1 M AgNO3 før tiltreringen 2. gang: 1 ml

Volume af 0,1 M AgNO3 efter tiltreringen 2. gang: 0,89 ml

Håber i kan hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2018 af janhaa


Svar #2
25. februar 2018 af marielinge

Forstår ikke dsv.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2018 af mathon

                         \small AgNO_3\, _{\textit{(aq)}}\; +\; NaCl\, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; AgCl\, _{\textit{(s)}}\; +\; NaNO_3\, _{\textit{(aq)}}
\small \textup{molforhold:}
                         \small AgNO_3:NaCl=1:1
\small \textup{forbrugt }AgNO_3\textup{ de to gange:}
                              \small \textup{forbrugt antal mL }AgNO_3\textup{ de to gange:}    \small 1-\{0{.}83,0{.}89\}=\{0{.}17,0{.}11\}

                              \small \textup{forbrugt antal mmoL }AgNO_3\textup{ de to gange:}    \small \{0{.}17,0{.}11\}\cdot 0{.}1=\{0{.}017,0{.}011\}

                              \small \textup{\ae kvivalent med:}   \small \{0{.}017,0{.}011\}\; \mathrm{mmol} \textup{ NaCl}

                              \small \textup{identisk med antal mg:}        \small \{0{.}017,0{.}011\}\cdot 58{.}4=\{0{.}9928,0{.}6424\}

                              \small \textup{omregnet til masseprocent:}   \small \{0{.}9928,0{.}6424\}\cdot \tfrac{100}{5000}=\{0{.}020,0{.}013\}\%
                 


Svar #4
25. februar 2018 af marielinge

Det er så masseprocenten, er jeg korrekt?

Men jeg har lavet det på en anden måde, vil du tage et kig på det, og seom det er rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2018 af mathon

\small \textup{Du oplyste ikke, at I kun unders\o gte 1 mL og der med 100 mg br\o d.}

\small \textup{omregnet til masseprocent:} \small \{0{.}9928,0{.}6424\}\cdot \tfrac{100}{100}=\{0{.}99,0{.}64\}\%


Skriv et svar til: Bestemmelse af saltindholdet i toastbrød.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.