Matematik

Hjælp til et matematik spørgsmål

27. februar 2018 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg har brug for lidt hjælp til opgaven på vedhæftet billede. Jeg har løst opgave a, men jeg mangler hjælp til opgave b. 

Jeg har forsøgt at løse b, men jeg får ikke et resultat, som passer med facit. 

Facit 

b) 9\pi =28,3

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2018 af Mathias7878

Du kan finde omdrejningslegemet af f(x) og g(x) hver for sig og trække dem fra hinanden til sidst.

- - -

 

 


Svar #2
27. februar 2018 af annahansen2 (Slettet)

#1 Hvordan kan jeg gøre det? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2018 af Mathias7878

..:

  \small F_{omdrejningslegeme} = \pi \cdot \int_0^6f^2(x)dx

  \small G_{omdrejningslegeme} = \pi \cdot \int_0^6g^2(x)dx

  \small V_{omdrejningslegeme} = F_{omdrejningslegeme}-G_{omdrejningslegeme}

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2018 af Mathias7878

Jeg får dog 18pi som resultat og ikke 9pi.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2018 af AMelev

Det er altid en god ide at tegne graferne, så fremgår det, at rumfanget af omdrejningslegemet for g er integralet fra 3 til 6 og ikke fra 0 til 6. Når du får det rettet, passer pengene.

Vedhæftet fil:Omdrejningslegeme.JPG

Svar #7
27. februar 2018 af annahansen2 (Slettet)

#4, #5, #6Jeg har vedhæftet et billede af min løsning, fordi jeg ikke kan finde ud af at lave ntegraletegn her. 

Jeg får stadig et forkert resultat. 

Er der nogle der kan fortæller mig hvad jeg gør forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. februar 2018 af AMelev

#7 To fejl:

Du har glemt at sætte f og i anden og du har lagt dem sammen i stedet for at trække fra..


Svar #9
27. februar 2018 af annahansen2 (Slettet)

#8 skal jeg sætte i anden efter første kvadratrod?


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. februar 2018 af AMelev

Se #3 og rumfangsformlen. Begge funktioner skal sættes i anden.


Svar #11
27. februar 2018 af annahansen2 (Slettet)

#10 Så nu får jeg det samme resultat som facit. 

Mange tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Hjælp til et matematik spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.