Fysik

Dykkers tryk

27. februar 2018 af SJ199 - Niveau: B-niveau

En dykker, som arbejder uden specielt dykkerudstyr, kan dykke ned til en dybde på omkring 18 m.

1. Find trykket i 18 m's dybde.

2. Antag at luftrykket er 1 atm og benyt, at saltvands densitet er 1,03 g/cm^3.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2018 af mathon

1.
          \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! P= \left (1\;atm \right )+\left ( 18\: \; m H_2O \right )= \left (1\;atm \right )+\left ( 18\: \; m H_2O \right )=\left (10{.}33+18 \right )\; mH_2O=28{.}33\; mH_2O


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2018 af mathon

2.
 \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! P= \left (1\;atm \right )+\left ( 18\;mH_2O \right )=\left ( 101325\; Pa \right )+\left ( 18\;m \right )\cdot \left ( 1030\; \tfrac{kg}{m^3} \right )\cdot \left ( 9{.}82\; \tfrac{N}{kg} \right )=283387{.}8\; Pa=2{.}80\; atm=2{.}83\; bar


Skriv et svar til: Dykkers tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.