Matematik

Forståelse af t-værdi - vektorregning

28. februar 2018 af Mathian - Niveau: A-niveau

Forsøger at afkode hvordan t-værdien er blevet udregnet? Nogen, der kan give et skub? :) 


Svar #1
28. februar 2018 af Mathian

Altså jeg forstår alt det første, men når der konkluderes med b=2a, så hopper jeg lidt af. Hvordan er man kommet frem til det, og hvad siger det?


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2018 af mathon

\small \textup{beregning af determinant:}

                  \small \overrightarrow{a}\begin{pmatrix} a_1\\a_2 \end{pmatrix}             \small \overrightarrow{b}\begin{pmatrix} b_1\\b_2 \end{pmatrix}

        \small det(\overrightarrow{a},\overrightarrow{b})=\begin{vmatrix} a_1 &b_1 \\ a_2&b_2 \end{vmatrix}=a_1\cdot b_2-a_2\cdot b_1


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2018 af mathon

\small \textup{...i anvendelse:}
                          \small \begin{vmatrix} -2 &-4 \\ t&(t+1) \end{vmatrix}=0

                          \small -2\cdot (t+1)-t\cdot (-4)=-2t-2+4t=2t-2=0
                                                                                \small t-1=0
                                                                                \small t=1

                                                                                   


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2018 af AMelev

Du ganger en vektor med et tal ved at gange begge koordinater med tallet t\cdot \binom{a_1}{b_1}= \binom{t\cdot a_1}{t\cdot b_1}

Hvis du læser formlen fra højre mod venstre kan du se, at man kan "sætte en fælles faktor uden for vektoren". i b-vektor kan du fx sætte 2 udenfor.

\vec{b}=\binom{-4}{2}=2\cdot \binom{-2}{1}=2\cdot \vec{a}

Da 2 er positiv, betyder det at vektorerne a og b er ensrettede (en negativ faktor giver modsat retning).
Tallet 2 angiver, at b-vektor er 2 gange så lang som a-vektor.


Svar #6
28. februar 2018 af Mathian

ah ok, mange tak :)


Skriv et svar til: Forståelse af t-værdi - vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.