Matematik

Rumfang

28. februar 2018 af annekatrine57 - Niveau: 9. klasse

Kan jeg få hjælp til denne her opgave: 

a) En kegle, hvis højde er 45 cm og radius i grundfladen er 20 cm. Beregn keglens rumfang.

b) En lastbil kører benzin i en cylinderformet beholder, der har en radius på 1 m og en længe på 8 m. Hvor m3 rummer beholderen? Hvor mange liter? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2018 af Mathias7878

a)

  \small V_{kegle} = \frac{\pi \cdot h \cdot r^2}{3}

hvor du så skal indsætte h  = 45 cm og r = 20 cm

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. marts 2018 af SuneChr

# 0
Slå de elementære formler for legemers rumfang op i en formelsamling. Det bedste er at lære dem udenad. De er ikke så svære at huske.
b)  Som du ved, er 1 m3 = 1000 dm3 = 1000 liter
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. marts 2018 af mathon

\small \textup{N\aa r en cylinder l\ae gges ned, bliver h\o jden til l\ae ngden, hvilket i volumenformlen bliver til:}

                      \small V_{cyl}=\pi \cdot h\cdot r^2\; \rightarrow \: V_{cyl}=\pi \cdot l\cdot r^2    \small \textup{hvor }\textit{\textbf{l}}\textup{ er l\ae ngden.}      


Svar #4
01. marts 2018 af annekatrine57

Er det så 3,14*8*12 = 25,12. 

Er det så hvor mange liter eller hvor mange m3 beholderen rummer?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2018 af mathon

\small \textup{Hvis du nu skrev enhederne med:}

                                \small V_{cyl}=\pi \cdot l\cdot r^2=\pi \cdot \left ( 8\;m \right )\cdot (1\; m)^2=3{.}14 \cdot 8\;m^3=25{.}12\; m^3                            


Skriv et svar til: Rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.