Matematik

bestemte integral

06. marts 2018 af Haaaaaaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen kan hjælpe med den opgave

Beregn følgende integraler uden hjælpemidler, og giv en geometrisk fortolkning af resultaterne:

1) [\int^{10}_{9} (0,2x+0,1) \, dx]

2) [\int^2_{0} (-x^3+2x^2) \, dx]


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2018 af fosfor (Slettet)

#0

Er der nogen kan hjælpe med den opgave

Beregn følgende integraler uden hjælpemidler, og giv en geometrisk fortolkning af resultaterne:

1) \int^{10}_{9} (0.2x+0.1) \, dx

2) \int^2_{0} (-x^3+2x^2) \, dx

Start med at finde en stamfunktion for integranden (udtrykket inde i integralet). Dvs. noget som differentieret giver integranden. I det andet eksempel   -x3 + 2x2   skal du f.eks. have noget    ax4 + bx3   for passende valg af a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2018 af PeterValberg

Se video 6, 7 og 8 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
06. marts 2018 af Haaaaaaa (Slettet)

Den videoliste åbner ikke , prøv og skriver igen 

Hvordan skriver jeg på den måde som du har gjort


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2018 af fosfor (Slettet)

Kopier "\int^2_{0} (-x^3+2x^2) \, dx" ind i skrivefeltet af dialogen der åbner når du trykker fx længst til højre.


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts 2018 af AMelev

\int_{a}^{b}f(x)dx=\left [ F(x) {\right ]_{a}}^{b}=F(b)-F(a), hvor F er en stamfunktion til f

Erstat a, b og f(x).
Bestem stamfunktionen til f og sæt den ind i den kantede paremtes i stedet for F(x).
Indsæt b- og a-værdierne i F og beregn.


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. marts 2018 af mathon

1)
          \small \int_{9}^{10}\left (0{.}2x+0{.1} \right )\mathrm{d}x=\left [0{.}1x^2+0.1x \right ]_{9}^{10}=0{.}1\cdot 10^2+0.1\cdot 10-\left (0{.}1\cdot 9^2+0.1\cdot 9 \right )=

                                                                                                     \small 10+1-(8.1+0.9)=2

                             


Skriv et svar til: bestemte integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.