Matematik

Rumfang og massefylde

08. marts 2018 af MikkelTof (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Opgave 2

Anne har købt et stort akvarium.
Akvariet har målene: h = 1 m; b = 55 cm; l = 1,45 m.

Beregn rumfanget af Annes akvarium.
Find ud af, hvor mange liter vand, der højst kan være i akvariet.
Anne fylder akvariet op med vand, indtil 10 cm fra kanten. Hvor mange liter har Anne fyldt i akvariet?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2018 af mathon

\small \textup{Rumfanget af et kasseformet legeme}
\small \textup{beregnes:}
                             \small \small \textup{Rumfang = \textbf{h\o jde} gange \textbf{l\ae ngde} gange \textbf{bredde}.}


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. marts 2018 af mathon

\small \small \textup{Rumfanget af Annes akvarium:}

                                    \small R=\left (10\; dm \right )\cdot \left (14{.}5\;dm \right )\cdot \left (5{.}5\;dm \right )= 797{.}5\;dm^3=797{.}5\;L


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. marts 2018 af mathon

\small \textup{I akvariet har Anne fyldt:}
                                    \small R=\left (9\; dm \right )\cdot \left (14{.}5\;dm \right )\cdot \left (5{.}5\;dm \right )= 717{.}75\;dm^3=717{.}75\;L


Skriv et svar til: Rumfang og massefylde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.