Matematik

Potensfunktioner og beregning vha. Symbolab eller lommeregner

09. marts 2018 af petbau - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg læser om potensfunktioner og følger et eksempel i bogen. Jeg ved ikke, hvordan jeg indtaster det på min lommeregner (TI-89 Titanium) eller i symbolab. 

Her er eksemplet:

Funktionen f er givet ved: f(x) = 6*x^{0,8}

Vi vil beregne funktionsværdien, når x vokser med 40 % ved at beregne f(1,4x):

f(1,4x) = 6*(1,4x)^{0,8}=6*1,4^{0,8}*x^{0,8}=1,4^{0,8}*6*x^{0,8}=1,31*f(x)

Heraf ses, at når x vokser med 40%, så vokser funktionsværdien med 31 %

Jeg ved ikke, hvordan man skriver dette i symbolab?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2018 af peter lind

Det du gør er helt rigtig. Jeg kan ikke se nogen grund til at du skal gøre mere ved det.


Svar #2
09. marts 2018 af petbau

Hej Peter

Det er afskrift. Når jeg prøver, så får jeg nogle andre resultater på min lommeregner. Hvis jeg har forstået det her rigtigt, så skal jeg en vækst i x og en vækst i y, altså 2 ubekendte?

Jeg lærer dette lidt baglæns, forstået således, at jeg for at kunne regne opgaver, i det mindste bør kunne indtaste og få samme resultat, som i eksemplet. 

Det kan jeg ikke !!


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2018 af peter lind

Du har kun en ubekendt nemlig Δy. Den finder du ved den fremgangsmåde du selv angiver . Det eneste du skal foretage er at beregne 1,40,8


Svar #4
09. marts 2018 af petbau

Nåh ja for pokker, det er da også rigtigt, nu kan jeg se det.

Tak for din hjælp


Svar #5
09. marts 2018 af petbau

Kære Peter Lind

Tak for din hjælp, jeg har simpelthen stirret mig blind, det var ikke så svært  (denne gang), som jeg troede


Skriv et svar til: Potensfunktioner og beregning vha. Symbolab eller lommeregner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.