Matematik

linær funktion

16. marts 2018 af Fawk01 (Slettet) - Niveau: C-niveau

nogle der kan hjælpe... det haster


Svar #1
16. marts 2018 af Fawk01 (Slettet)

har vedhæftet et billede


Brugbart svar (2)

Svar #2
16. marts 2018 af Mathias7878

Opgave 9.1.5:

Det, at y-værdien øges med 8, når x-værdien øges med 4, betyder, at:

  \small \small a = \frac{\Delta y}{\Delta x} = \frac{8}{4} = 2

hvormed du så kan finde b vha:

  \small b = y-ax

igennem punktet

  \small (x,y) = (5,6)

til at bestemme forskriften for den lineære sammenhæng på formen

  \small y = ax+b

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2018 af Mathias7878

Opgave 9.1.8:

1)

Da du kender hældningskoefficienten a = 0.5, og at grafen for y går gennem punktet (x,y) = (-7,-5), kan du bestemme b vha. formlen nævnt i #2.

Grafen kan du tegne i dit matematikprogram.

Hældningskoefficienten a fortæller om, hvor meget man enten går op eller ned, når man går en ud af x-aksen. Hvis a er negativ, så vil grafen for y være faldende, hvorimod hvis a er positiv, så vil grafen for y være voksende. Konstanten b angiver skæringen med y-aksen i punktet (0,b)

2)

I dette tilfælde kender du b = 6 samt punktet (x,y) = (3,0), hvormed du kan isolere a i den lineære funktion på formen y = ax+b som:

  \small a = \frac{y-b}{x}

og bruge det til at bestemme den lineære sammenhæng på formen

  \small y = ax+b

Størrelserne a og b skal forklares som nævnt i den første opgave.

- - -

 

 


Skriv et svar til: linær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.