Matematik

Potenser og rødder

18. marts 2018 af xNinaNielsen (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvordan regner man dette ud? Min lommeregner/google kan ikke regne det ud da det for store tal. :) på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2018 af peter lind

kvadratrod(a*b) = kvadratrod(a)*kvadratrod(b)

Du udregner de 2 henholdsvis 6. Potenserne skal blot divideres med 2


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2018 af StoreNord

Forholdet er  1/3*106


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. marts 2018 af AMelev

Hvad mener du med at regne det ud? Der er ikke som sådan noget at regne ud, det er bare en smart måde at skrive et stort tal på.

Fx er solenss masse (målt i kg) 2 efterfulgt af 30 nuller - og det er altså træls at skrive.


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. marts 2018 af ringstedLC

Du skal lige huske at skrive, hvad der skal udregnes... Men hvis du fx skal regne ud, hvor mange gange Solens masse er større end Jordens masse, laver du bare lidt hovedregning:

\begin{align*} \frac{2\cdot 10^{30}}{6\cdot 10^{24}}=\frac{1}{3}\cdot 10^{30-24}=\frac{1}{3}\cdot 10^{6} \end{align}


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. marts 2018 af Eksperimentalfysikeren

Der er ikke i det opgivne noget, der skal regnes ud. Hvor er opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. marts 2018 af StoreNord

Det, som jeg prøvede på i #3, og ringstedLC gjorde rigtigt i #5.
Beregne forholdet, hvad ellers.    :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. marts 2018 af Eksperimentalfysikeren

Mon ikke trådstarter skulle svare på det.


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. marts 2018 af StoreNord

Jo, men trådstarter sover.


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. marts 2018 af Eksperimentalfysikeren

Så må vi jo vente.


Skriv et svar til: Potenser og rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.