Matematik

logistiske vækst:

18. marts 2018 af Larxx - Niveau: A-niveau

Sidder lidt og kigger på spørgsmål to i opgaven, men kan ikke rigtig komme videre 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. marts 2018 af mathon

\small \textup{Bestem en forskrift for }N\textup{ n\aa r }N(0 )=1000

                 \small \frac{\mathrm{d} N}{\mathrm{d} t}=10^{-5}\cdot N\cdot \left ( 50000-N \right )

                 \small N(t)=\frac{50000}{1+4e^{-0{.}5\cdot t}} 

\small \textup{Beregn det tidspunkt \textsl{t}fra hvilket \textsl{N(t)}}\geq 40000

                 40000=\frac{50000}{1+4e^{-0{.}5\cdot t}}

                 \small 1+4e^{-0{.}5\cdot t}=\tfrac{50000}{40000}=\tfrac{5}{4}

                 \small 4e^{-0{.}5\cdot t}=\tfrac{1}{4}

                  \small e^{-0{.}5\cdot t}=\tfrac{1}{16}

                  \small e^{0{.}5\cdot t}=16

                  \small 0{.}5\cdot t=\ln(16)

                  \small t=2\ln(2^4)

                  \small t=8\ln(2)


Skriv et svar til: logistiske vækst:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.