Matematik

Linjer og vektorer

19. marts 2018 af Larxx - Niveau: A-niveau

Hej.

Kan ikke rigtig komme videre i opgaven, 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2018 af mathon

\small \textup{Da \textbf{n} er parallel med \textbf{m}, har \textbf{n} ligningen:}

                           \small y=\tfrac{4}{9}x+b             \small \textup{og g\aa r gennem (0,-3)}


Svar #3
19. marts 2018 af Larxx

Så er jeg vel færdig med denne opgave ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. marts 2018 af mathon

\small \textup{Ja - hvis du har fundet ligningen for linjen \textbf{n}.}


Svar #5
19. marts 2018 af Larxx

Nej desværre ikke. Hvordan skal jeg løse det sidste ?


Svar #6
19. marts 2018 af Larxx

Som sagt så har jeg ikke fundet frem til mere end dette her 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. marts 2018 af Mathias7878

Du kan bestemme b ved at løse ligningen 

  \small -3 = \frac{4}{9}\cdot 0 +b

da n går gennem punktet (0,-3) jf #2.

- - -

 

 


Svar #8
19. marts 2018 af Larxx

Hvorfor skriver du b i formen? 

Er blevet hel forvirret nu 


Brugbart svar (1)

Svar #9
19. marts 2018 af mathon

                           \small y=\tfrac{4}{9}x+b             \small \small \textup{og g\aa r gennem} (\mathbf{{\color{Blue} 0}},\mathbf{{\color{Red} -3}})

\small \textup{hvoraf:}
                           \small \mathbf{{\color{Red} -3}}=\tfrac{4}{9}\cdot \mathbf{{\color{Blue} 0}}+b        \small \textup{som vist i }\#7.

                           \small \small b=\mathbf{{\color{Magenta} -3}}
\small \textup{dvs}
\small \textup{ligningen for \textbf{n} er:}
                           \small y=\tfrac{4}{9}x\mathbf{{\color{Magenta} -3}}


Svar #10
19. marts 2018 af Larxx

Nu forstår jeg, 


Skriv et svar til: Linjer og vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.