Fysik

Den specifikke varmekapacitet for vand Rapport

19. marts 2018 af linda555 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har en fyssik Rapport for til kl 22 rapporten handler om den specifikke varmekapacitet for vand.

Har meget svært ved at lave min databehandling og diskussion. Det haster håber i kan hjælpe.

Her er mine resultater 

U=11,1 volt

I= 2,29 Ampere

P= U*I = 25,419 Watt


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2018 af peter lind

Det er ikke nær nok. Vi skal have at vide hvordan forsøget er udført og alle data


Svar #2
19. marts 2018 af linda555 (Slettet)

Databehandling

Lav på baggrund af målingerne for t og T en graf over disse to stør-
relser. Bestem vha. af lineær regression en matematisk forskrift, der

beskriver sammenhængen mellem dem. Beregn tiden det tager før at
vandet koger.

Udregn og indsæt værdierne for ?T og ?E i skemaet (tabel 2). Lav
på tilsvarende måde en graf over ?T og ?E. Bestem vha. regression
hældningen C og find herefter den specifikke varmekapacitet.

Udregn den %-vise afvigelse af dit resultat i forhold til tabelværdi-
en, der er på 4180 J

Tabel 2: Beregnede værdier for tempera-
turstigning og energitilførsel.


.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2018 af mathon

\small \textup{Du skal have \textbf{tiden} med og dermed et energiregnskab.}

                     \small m\cdot c_{vand}\cdot \Delta T=U\cdot I\cdot t

                     \small c_{vand}=\frac{U\cdot I\cdot t}{m\cdot \Delta T}


Svar #4
19. marts 2018 af linda555 (Slettet)

hvad skal man så efter databehandlingen burde jo ikke være så kort


Skriv et svar til: Den specifikke varmekapacitet for vand Rapport

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.