Matematik

Beregn nulpunkter for en logaritmefunktion

20. marts 2018 af petbau - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med følgende funktion

h(x)= -4*log(x+11)

og skal beregne eventuelle nulpunkter

Skal jeg sætte udtrykket lig med 0?

0= -4*log(x+11)

Hvis ja, hvordan isolerer jeg så x?

(hvis x = -10) så giver det

0= -4*log(-10+11)'

men hvordan gøres det matematisk?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. marts 2018 af fosfor (Slettet)

-4*log(x+11) = 0       divider med -4 på begge sider
log(x+11) = 0           opløft i 10'ende på begge sider
x+11 = 100 = 1   =>   x=10


Svar #2
20. marts 2018 af petbau

Jeg troede ikke at det gjaldt at dividere 0 med noget. Tak endnu en gang 


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. marts 2018 af fosfor (Slettet)

x/0 dur ikke
0/x dur når x≠0


Svar #4
20. marts 2018 af petbau

Når jeg opløfter i 10 ende på begge sider, er det så sådan her

(log(x+11)^{10})=0^{10}


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. marts 2018 af SuneChr

Løs
x + 11 = 1
thi log 1 = 0
Definitionsmængden
{x | x > - 11}


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. marts 2018 af fosfor (Slettet)

Nej
10^{\log(x+11)}=10^{0}


Svar #7
20. marts 2018 af petbau

Tak for det fosfor


Skriv et svar til: Beregn nulpunkter for en logaritmefunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.