Kemi

Beregne pH ud fra pKs

21. marts 2018 af SofieJoergen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! 

Jeg er ved at skrive rapport over forsøget "Phosphorsyre i Cola". 
Arbejdsspørgsmål nummer 9 lyder:
"Brug de to pKs-værdier, samt pKs = 12,67, til at beregne ved hvilke pH-værdier ækvivalenspunkterne præcist skal være".
Her er jeg gået lidt i stå. Mine pKs-værdier er for 
Graf 1: pKs = 2.8, for 1. ækvivalenspunkt og pKs = 7, for 2. ækvivalenspunkt
Graf 2: pKs = 2.55, for 1. ækvivalenspunkt og pKs = 6, for 2. ækvivalenspunkt
Jeg mener, at formlerne
pH(1. ækvivalenspunkt) = 1/2(pKs(H3PO4) + pKs(H2PO4^-)) og 
pH(2. ækvivalenspunkt) = 1/2(pKs(H2PO4^-) + pKs(HPO4^2-)), skal bruges, men kan ikke rigtig komme videre herfra. 

Jeg håber, at der er nogen, der kan hjælpe mig lidt videre med, hvad næste punkt er. 


Skriv et svar til: Beregne pH ud fra pKs

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.