Matematik

Funktioner - Bestem afsætningen ved en salgspris på 60 kr

22. marts 2018 af BeachForrest (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er lidt forvirret i forhold til hvordan jeg løser denne opgave.

En virksomhed sælger et produkt og har fundet frem til, at salgsprisen p i kr. er givet ved en funktion med forskrift: p(x)=-0,6x+100

Hvor x er den daglige afsætning i stk.

1) bestem afsætning ved en salgspris på 60 kr.

Hvordan gør jeg dette? 

på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2018 af Mathias7878

Løs 60 = p(x)

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. marts 2018 af 1Help1 (Slettet)

Som Mathias7878 også skriver, så skal du bare indsætte 60 ind på p(x) og derefter isolere x. På den måde vil du finde x, som er den daglige afsætningen i stk. :)

Svar #3
22. marts 2018 af BeachForrest (Slettet)

Så sige

-0,6x +100= 60

-0,6x+100 - 100 =60 - 100

-0,6x = -40

-0,6x / -0,6 = -40 /-0,6

x= 66,66666666


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2018 af 1Help1 (Slettet)

Yes, det er rigtigt. :)
Som du skriver, så vil x = 66.6666666667 kr.
Det kan du så forkorte til 66,7 kr.

Husk også at få lavet en konklusion til sidst.
Du skal skrive, hvad det resultat, som du får, betyder.

Svar #5
22. marts 2018 af BeachForrest (Slettet)

Tusind  tak for det :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. marts 2018 af 1Help1 (Slettet)

Og lige en ting til. :)
Hvis du så gerne vil finde ud af, om du har lavet det rigtigt, så kan du indsætte de 66,7 kr. ind på x's plads og se, om det giver 60 kr.

p(x)=-0,6*66.7+100
Så vil resultatet i hvert fald give cirka 60 kr.

Skriv et svar til: Funktioner - Bestem afsætningen ved en salgspris på 60 kr

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.