Fysik

Omsætning af kinetisk energi til varmeenergi

25. marts 2018 af JohnWayne1907 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en opgave, der lyder: "En bil, der vejer 1300 kg, kører ud af landevejen med 100 km/t. Føreren får øje på en forhindring og bremser, til bilen står stille. Herved omsættes bilens kinetiske energi til varme i bremserne, der hovedsageligt består af 20 kg jern med varmefylden 452 J/(kg*C)

Hvor meget stiger bremsernes temperatur i gennemsnit, hvis al energien går til opvarmning af jern?"

Jeg har allerede regnet bilens kinetiske energi ud til 501.600 J, hvis det har nogen relevans. Jeg ved bare ikke, hvilken formel man skal bruge for at bergne omsætningen af kinetisk energi til varmeenergi.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2018 af mathon

\small \textup{Brug energibevarelse:}

                                        \small m_{bremser}\cdot c\cdot \Delta T=\tfrac{1}{2}\cdot m_{bil}\cdot v^2

                                        \small \Delta T=\frac{\tfrac{1}{2}\cdot m_{bil}\cdot v^2}{m_{bremser}\cdot c}                                        


Skriv et svar til: Omsætning af kinetisk energi til varmeenergi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.