Matematik

Blandede tal hurtig metode?

28. marts 2018 af KageSpiseren - Niveau: 8. klasse

Så jeg ved hvis man tager sin tid og fx . regner 3 4/7 + 4 6/8 og får et rigtigt svar. Men er der ikke hurtigere metodere hvor man både får rigtigt og udregning nemt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2018 af Mathias7878

Man kan kun lægge to de to brøker sammen, hvis de har samme nævner. Det er vist den eneste metode, der findes, medmindre man vil gøre det med lommeregneren eller i hovedet.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2018 af sjls

Hvis du ganger med et tal og dividerer med det samme tal, svarer det til ikke at gøre noget, så i dit eksempel med 4\cdot\frac{6}{8}, kan du hurtigt omskrive brøken til \frac{6}{2}=3, fordi 8=4*2. Det gør dit regnestykke en del nemmere, og faktisk vil det her være ultrasmart at sætte 3 udenfor en parentes, fordi så får du: 3\cdot(\frac{4}{7}+1), hvoraf 1 kan omskrives til 7/7, og så har tallene indeni parentesen fællesnævner, så du kan gange 3 ind i parentesen og få det endelige resultat: 3\cdot(\frac{4}{7}+1)=3\cdot(\frac{4}{7}+\frac{7}{7})=3\cdot(\frac{11}{7})=\frac{33}{7}.


Skriv et svar til: Blandede tal hurtig metode?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.