Kemi

syrer og baser

06. april 2018 af Haaaaaaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen kan hjælpe med den opgave.


10. pH i din mavesæk er ca. 1,2. Du producerer ca. 1 l. mavesaft i døgnet. 
Hvor mange g HCl svarer dette til?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2018 af mathon

\small \textup{oxoniumionkoncentrationen:}

                  \small \left [H_3O^+ \right ]=c_{HCl}=10^{-pH}\; M=10^{-1.2}\; M

\small \textup{Massen af 1 L HCl:}

                  \small m(HCl)=V\cdot c\cdot M=\left ( 1\; L \right )\cdot\left ( 10^{-1.2}\; \tfrac{mol}{L} \right )\cdot \left ( 36.46\; \tfrac{g}{mol} \right )         


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2018 af mathon

\small \textbf{korrektion:}
                                 \small \textup{Massen af 1 L HCl:}\; \; \; \longrightarrow \; \; \; \textup{Massen af HCl i 1 L mavesaft:}        


Skriv et svar til: syrer og baser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.