Matematik

kan det passe!?

07. april 2018 af hannah9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

andengradsligningen ser sådan her ud  2x2-4-6= 0 

kan det passe at a= 4 b = 4 og c= - 6?


Svar #1
07. april 2018 af hannah9 (Slettet)

jeg er altid usikker på hvornår der skal være -  fortegn på tallene 


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2018 af mathon

           \small \textbf{{\color{Red} a}}x^2+\textbf{{\color{Blue} b}}x+\textbf{{\color{Magenta} c}}=0            
           \small \textbf{{\color{Red} 2}}x^2+(\textbf{{\color{Blue} -4}})x+(\textbf{{\color{Magenta} -6}})=0

\small a=2\; \; \; \; b=-4\; \; \; c=-6


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2018 af mathon

Rodformlen refererer til standardformlen

                  \small \small a\cdot x^2+b\cdot x+c=0
til hvilken du må omskrive, inden du begynder på 

\small d=b^2-4\cdot a\cdot c


Svar #4
07. april 2018 af hannah9 (Slettet)

når jeg har tallene a b og c kan man  godt find d derefter 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. april 2018 af mathon

JA
          \small \small d=b^2-4\cdot a\cdot c=(-4)^2-4\cdot 2\cdot (-6)=16+48=64=8^2 


Svar #6
07. april 2018 af hannah9 (Slettet)

jeg får d til 32?


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. april 2018 af mathon

        \small (-4)^2=16\; \; \; \textup{\textbf{\emph{ikke}} -16}


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. april 2018 af mathon

                          2x2-4x-6= 0

                          \small \sqrt{d}=8

                          \small \small x=\frac{-b\mp \sqrt{d}}{2a}=\frac{-(-4)\mp 8}{4}=1\mp 2=\left\{\begin{matrix} -1\\ 3 \end{matrix}\right.


Skriv et svar til: kan det passe!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.